Prototip Üretimi



Prototipleme işlemleri, teknik anlamda üretilecek olan ürünün üretim aşamasından önce el ile tutulur gerçek şeklinin üretilmesi olarak tanımlanabilir. Ürünün seri üretim aşamasından önceki 3 boyutlu şekilde modellenmiş haline prototip denilir. Prototiplerin ortaya çıkartılması seri üretilecek olan ürün için seçilecek olan malzemelerin daha sağlıklı şekilde seçilebilmesini sağlar.
Prototip olarak üretilen ürünler boyanabilen ürünlerdir. Tek parça ya da çoklu parça olarak üretilen prototipler aynı zamanda mekanik şekilde hareket edebilen şekilde de birleşik şekilde üretilebilir. Parçalar arasında fark oluşmaması için her parçaya kendine has renkler ile boya uygulanabilir. Prototip görünümü bu yöntem sayesinde daha anlaşılır bir hale gelir ve gerçeği en iyi şekilde yansıtır.

Prototiplerin Avantajları Nelerdir?
Gelenekselleşmiş olan üretim süreçlerinde prototiplere ihtiyaç duyulmuyordu. Ürünün kademeli olarak geliştirilmesinden dolayı prototipler günümüzdeki kadar yoğun bir ilgi görmüyordu. Ancak bilgisayar destekli tasarım teknolojilerinin her geçen gelişmesi ile birlikte artık firmaların üretim süreçlerinde de büyük farklılıklar meydana gelmiş durumdadır.
Tasarımdan direk ürünün elde edilebilmesi imkanını sunan prototipler, tasarımsal olarak ürünün incelenebilir olabilmesini sağlar. 

Bilgisayar ortamında yapılan 3 boyutlu tasarımların esnek görünen geometrik hatlarının gerçek hayatta aynı esnekliğe sahip olmayacağı riski de göz önünde bulundurulmalıdır. Prototip üretildiği zaman esneklik oranlarının hangi açıdan doğru olduğu net bir şekilde görülür.
Prototipleme işlemleri üretilecek olan ürünün kaliteli, çalışır, kullanılabilir ve güvenli olup olmadığı ile ilgili bilgileri öngörebilmenize imkan tanır. Prototipler sayesinde ilerleyen süreçlerde meydana gelebilecek olan sorunlar ve sıkıntılar net bir şekilde analiz edilir. Böylelikle üretim aşamasına tamamen sorunsuz olarak geçilmiş olur.

Üretilen Ürünler Nerelerde Kullanılır?

Ürünlerin görsel tasarım kontrolleri yapıldıktan sonra hatalar gözlemlenebilir hale gelir. Birden fazla komponent içeren ürünlerin birbirlerine geçiş detayları ve uyumları da kontrol edilebilir. Mekanizmaların hatasız çalışıp çalışmadıkları da aynı şekilde test edilebilir.
Prototip üretiminden çıkan ürünler üzerinde kontrol yapabileceğiniz ürünler olduğu gibi aynı zamanda kalıp yapımında master model olarak da kullanabileceğiniz ürünlerdir. Üretimi yapılan ürünleri hassas döküm işlemleri için de kullanmayı deneyebilirsiniz.
Bilgisayar ortamında çizimi olan neredeyse her şeyi hızlı prototipleme ile üretebilirsiniz. Parça hacimleri, kalınlıkları ve formunda herhangi bir sınırlama yoktur. Malzeme konusunda ise ihtiyaçlarınıza göre tamamen özgür bir şekilde hareket edebilirsiniz. Farkı renklerde üretim yapabilmenize imkan sağlanır.
Esnek, rigid, şeffaf veya mat parçalar meydana getirilebilir. Bu parçalar isteğe bağlı olarak kolay bir şekilde boyanabilir ve uzun süre üzerlerinde işlem uygulanabilir. Kesilebilen, zımparalanabilen ve birbirleriyle kolay bir şekilde yapıştırılabilen bu ürünler ısıya karşı dayanımları değişken olan ürünlerdir. Isıya karşı dayanımı yüksek ürünler elde etmek istiyorsanız farklı ve ihtiyacınıza uygun olan malzemeler ile üretim yapmalısınız.
Prototip üretimi ve teknolojileri hakkında +90’ın hazırladığı prototip üretimi sayfasına göz atarak, talepleriniz için teklif alabilirsiniz.

Yorumlar